Helsingin taideteollinen korkeakoulu

Yhä useampi nuorista haluaa kouluttautua jollekin luovalle alalle. Siitä on tänä päivänä tullut suuri villitys ja taideteolliset alat pursuavat hakijoista.

Tänä päivänä työssä palkkaa tärkeämpänä pidetään työn tarkoitusta. Jokainen meistä haluaa nykyään tehdä jotain työtä, jossa on suurempi tarkoitus. Tärkeää on myös, että työssä pääsee toteuttamaan itseään haluamallaan tavalla. Enää ei haluta tehdä niin sanottua yhteiskunnan painostamaa yritysuraa, jossa eletään tärkeän toimistotyön takia pankissa tai muussa virastossa. Tätä tärkeämpää on tehdä työtä, jolla on jokin suurempi tarkoitus kuin raha. Työn eettisyydellä on myös tänä päivänä erittäin iso merkitys ja nykyään halutaankin tehdä työtä, joka ei vahingoita ympäristöämme. Tällöin ura isossa yrityksessä ei tule kysymykseen. Usein taiteelliset alat katsotaan hieman poikkeavaksi ja kiinnostavaksi, jonka takia nämä varmasti kiehtovatkin. Usein myös taiteellisilla aloilla päästään toteuttamaan itseään ja halutessaan myös tekemään taiteesta ympäristöä auttavaa. Tämä on taiteelliselta alalta valmistuvan oma valinta. Usein nimittäin taiteelliselta alalta valmistautuvat aloittavat oman toiminimen, yrityksen tai aloittavat työskentelyn pienemmässä yrityksessä. Tämä on kuitenkin kiinni tapauksista ja jokaisella alalla on omia poikkeuksiansa, joten tässäkään ei voi entuudestaan vain alan perusteella tietää kokonaista kuvaa. Totta kuitenkin on, että taiteellisten alojen hakumäärät nousevat jatkuvasti ja yhä useampi pyrkii toteuttamaan itseään taiteellisten alojen kautta.

Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu

Aalto-yliopisto on Helsingin ja oikeastaan koko Suomen halutuin taideteollinen yliopisto. Se on Suomessa suurin taiteellisiin aloihin keskittynyt yliopisto, joka myös tarjoaa suurimman alavalikoiman. Aalto-yliopisto on tunnettu maailmalla ja usein sieltä valmistuneilla onkin paremmat mahdollisuudet työmarkkinoilla jälkeenpäin. Tämän takia koulu onkin Suomen suosituin taiteellisille aloille pyrkiessä ja hakijoiden määrä kasvaa vuosittain. Aalto-yliopisto koostuu kuudesta erillisestä korkeakoulusta, joista taideteollinen on yksi. Tämän lisäksi heillä on tekninen, kaupallinen, humanistinen, sosiaalinen ja tieteellinen korkeakoulu. Taideteollisessa korkeakoulussa taas pääsee opiskelemaan arkkitehtuurin, muotoilun, audiovisuaalisen viestinnän, taidekasvatuksen ja taiteenkandinaatin aloja. Tämän lisäksi Aalto-yliopisto on pohjoismaiden suurin taiteellisiin aloihin keskittynyt korkeakoulu. Taiteiden aloilla opiskelee noin 1900 opiskelijaa. Opiskelijoista noin 19 prosenttia on ulkomaalaisia, joten Aalto-yliopiston taideteknillinen korkeakoulu pitää huolta myös omasta kansainvälisyydestään. He järjestävät jatkuvasti erilaisia vaihto-oppilas projekteja, jolloin he lähettävät omia oppilaistaan ulkomaille ja sitä vastaan ottavat ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita vastaan omaan korkeakouluunsa.

Aalto-yliopisto on Helsingin

Kuten aiemmin mainittiinkin, niin Aalto-yliopisto on erittäin arvostettu taideteollinen korkeakoulu maailmanlaajuisesti. Se pääsi QS World University Rankingissä vuonna 2018 yhdeksännelle sijalle taide- ja muotoilukoulujen kategoriassa. Lisäksi amerikkalainen BusinessWeek lehti kertoi Aalto-yliopiston olevan 60 parhaan luovan johtamisen koulutusohjelmaa tarjoavista korkeakouluista. Tämä on erittäin hyvä sijoitus, kun mukana on ollut maailmanlaajuisesti jokainen taidealoja tarjoava yliopisto. Arviot perustuvat koulusta valmistuneiden pärjäämiseen yrityselämässä ja eri yritysten johtaja asemissa. Tämä maailmanlaajuinen sijoittaminen on saanutkin Aalto-yliopistosta kansainvälisesti erittäin suositun koulun ja englanninkielisiin ohjelmiin haetaan opiskelemaan myös ulkomailta. Aalto-yliopistosta valmistuminen myös auttaa huomattavasti kansainvälistä uraa rakennettaessa.

taiteilija

Nykymaailmassa taiteellisten alojen kasvu lisää jatkuvasti uusia työpaikkoja taiteellisten alojen joukkoon. Taiteellinen ala on kuitenkin osittain hyvin vaativa ja vaatii samalla tavalla visuaalista silmää kuin myös kaupallista näkemystä. Tämä tarkoittaa sitä, että taiteellisilla aloilla tarvitaan monia eri näkemystaitoja. Eri asiat pitää osata hahmottaa monelta eri kantilta, jotta taiteellinen yritys saadaan myös kannattavaksi. Tämän takia pelkän taiteellisen näkemyksen lisäksi kaupallinen ja markkinoinnillinen näkemys kattaa melkein yhtä suurta roolia taiteellisilla aloilla.